20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPNL şi PD, bune de guvernat împreună

PNL şi PD, bune de guvernat împreună

Vicepreşedintele PNL Paul Păcuraru, a declarat ieri că PNL şi PD-L au avut o colaborare foarte bună atât în guvern, cât şi în parlament, până în momentul în care „comandantul“ a hotărât să-şi scoată trupa din guvern, în speranţa căderii cabinetului.

„Această guvernare care a început pe Alianţă nu a avut o problemă politică între cele două partide. În guvern şi în parlament, între cele două partide, au fost zero probleme politice. N-a fost nici un subiect care să fie în contencios“, a afirmat Paul Păcuraru, evitând să dea un răspuns clar unei întrebări legate de posibilitatea reluării colaborării între PNL şi PD-L după alegerile generale din 30 noiembrie.

Vicepreşedintele PNL a precizat că parteneriatul dintre cele două formaţiuni, altfel compatibile, s-a încheiat atunci când „comandantul“, adică preşedinele Traian Băsescu, ar fi decis retragerea democraţilor de la guvernare, în speranţa că această acţiune va genera prăbuşirea guvernului. Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu declara la începutul săptămânii că, din punctul său de vedere, o alianţă postelectorală cu PD-L ar fi mai convenabilă pentru liberali, dar a criticat implicarea preşedintelui Băsescu, susţinând că democrat-liberalii se află încă într-o relaţie de subordonare faţă de şeful statului. „Eu am spus că, din punctul meu de vedere, strict personal, ar exista mai multe compatibilităţi cu PD dacă… Numai că la PD există câteva impedimente majore care nu cred să dispară până atunci şi, în principal, este vorba despre legătura de subordonare totală dintre PD şi Traian Băsescu a declarat Antonescu.

În replică, liderul PD-L, Emil Boc, a declarat că „PNL şi Crin Antonescu nu sunt în măsură să pună condiţii“ partidului pe care îl conduce şi că democrat-liberalii îşi propun să guverneze singuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU